Nykyisin

luettelo TUTKIMUSAIHEISTA | kuvakokoelman "tänään"-osio | Evakkopatsas


Mauri Rastas, 25.02.2009, Päivitys Antti Laukkanen 27.10.2019

Kurkijoki-tietopankin rakentaminen

Siihen tarvitaan talkoolaisia: sisällön tekijöitä yms

Miten ilmoittaudut joukkoon?

Hankkeessa on monia asiaryhmiä, suurempia ja pienempiä. Jos tunnet kiinnostusta johonkin ryhmään, olet erinomaisen sopiva joko koordinoimaan ryhmän sisällön tekemistä tai kirjoittamaan ko. ryhmän artikkeleita. Ota yhteys mieluimmin sähköpostitse, joka on välttämätön työkalu kirjoituksien ja viestien lähettämiseksi eteenpäin ja Internetiin liittämiseksi, seuraavin vaihtoehdoin:

Kurkijoki ja Internet-hanke

(Eräs raportti Kurkijoki-www:stä ja Internet-toimikunnasta, sekä toiminta-ajatuksesta että hankkeen historiasta)

... Tavoitteenahan on, että Kurkijoki-tieto ja -tietoisuus saa uudenaikaiset puitteet käyttämällä hyödyksi Internet-verkon suomia erittäin tehokkaita ja kohtuullisen helposti käytettäviä työkaluja. Jo käyttöön saatu Internet-osoite "www.kurkijoki.fi" luo oikean mielleyhtymän.

Taustalla on tarve kurkijokelaisuuden säilyttämisestä, ja siinä tieto Kurkijoesta on avainasemassa. Jo nyt - puhumattakaan tulevasta ajasta - Kurkijoesta tarvitaan: nopeasti ja helposti yleistietoa ja opastusta, mistä yksityiskohtaista erikoistietoa Kurkijoesta on löytettävissä.

Voidaan puhua kurkijokelaisten yleisestä "muistikirjasta".

On lisäksi huomattava, että Kurkijoella erityisen suuri kulttuurivarallisuus, joka pitää järjestellä ja panna esille - se voidaan tehdä vain Internetin avulla.

Ja vielä vahvemmin käänteisesti: jos lähitulevaisuudessa ei ole nykypäivän menetelmillä saatavissa tietoa Kurkijoesta, koko Kurkijoki-käsite vajoaa juurettomuuden ja tietämättömyyden hämärään.

On totta, että “kaikki” tieto on jo kirjoissa, joita on julkaistu Kurkijoesta kiitettävässä määrin. On kuitenkin havaittu , että tieto ko. kirjojen olemassaolosta ei ole “mennyt perille”, ja että lisäksi ei tiedetä, mitä muita tiedon lähteitä on olemassa Kurkijoesta.

Täten www.kurkijoki.fi-tietopankin pitäisi sisältää muunmuassa:
(luettelo kasvaa tietysti jatkuvasti, joskin useimmat aiheet ovat jo toteutettu alustavasti, ks. pääsivu)


sivun alkuun | pääsivulle